Cleaning Clowns

Wie mogen we blij maken?

Wie zijn wij

Ditte & Datte

Ditte ben ik.
Datte trouwens ook.
Ditte is heel druk en praat veel.
Die daar, Datte, die is een beetje verlegen, dat denk je al gauw…
Maar pas op, Datte is best ondeugend en kan heel uitbundig zijn.
Ditte en Datte; eigenlijk ben ik van alles Watte.
Ik ben een fladderend vlindertje dat graag mensen blij maakt.
Ik ben een glimlach, een traan.
Een liedje, een hand op het raam.
Een knikje.
Ik speel in het moment met wat er al is.
Wat is er nog nodig? Iets kleins of iets groots, uitbundigheid of juist ingetogenheid?
Mensen zien genieten van wat ik breng, dátte (en ditte) is voor mij puur geluk!
Graag sta ik voor jullie klaar, in al mijn gedaantes.

Ik speel in de omgeving van Eindhoven.
Je kunt me bereiken en boeken via een pb op facebook, een mail naar clownditte@gmail.com, of bel me op 06 - 23 97 02 56.

Desiré Festen (alias Ditte en Datte van alles Watte)

Judels

Het zonnetje schijnt bij Judels! Een clown die je raam komt zemen? Gaat dat wel goed? Het antwoord is ‘nee’, maar je krijgt er veel plezier voor terug. En zeg nou eerlijk, wat heb je liever: een schoon raam of lol? Kies maar.

Judels heeft geen plan, geen act, geen script. Alleen de datum, de tijd en de plaats worden vastgelegd, maar verder kijk ik wat er is en wat er komt. Het doel is contact maken. Dat kan heel klein en fijn zijn, het kan groots en meeslepend. Alles wordt afgestemd op degene die ik voor me heb.

Er wordt gelachen, gehuild, gezwaaid, gepoetst, getekend, gesopt, gezongen, gestoeid, gedanst, geglimlacht, met een oog geknipperd, met een vinger getikt, gemijmerd, geneuried en er worden heel wat (hand)kusjes uitgedeeld. En daar doe ik het voor!

Soms kom ik alleen, maar ik werk ook graag samen met een clownsmaatje.

Ken je iemand in West-Brabant die ik een glimlach kan bezorgen of een locatie waar ik het zonnetje kan laten schijnen? Laat het me dan even weten via mail (info@bijjudels.nl), of een persoonlijk berichtje op Facebook (Bij Judels), dan gaan we samen kijken hoe we dat in het vat kunnen gieten.

Vrolijke groet en tot ziens, Bij Judels! www.bijjudels.nl

Meloentje

Voluit heet ik Méli Mélotte Meloentje. Zeg maar Meloentje. Méli-mélo is Frans en betekent ‘rommeltje’. Dat hoort wel bij mijn rommelige clownskleren. Al zingend improviseerde ik eens met méli-mélo en ‘ploep’, er rolde spontaan Méli Mélotte Meloentje uit mijn lied. Meloentje past mij uitstekend. Ik ben namelijk net zo rond als een meloen; een clown van formaat!

Ik hoor vaak dat ik ouderen met dementie goed aanvoel. Hun verhalen komen tot leven in hun ogen. Ik vang hun blik en leef me in. Ik speel met hun gebaren en samen schrijven we boekdelen. Ook voor jonge kinderen strijk ik mijn clownskleren graag glad. Van hun lach en vreugde krijg ik energie. En van energie krijg ik een rode neus.

Bij wie mag ik nog meer mijn neus laten zien?

Ik speel in de regio Delft, Zoetermeer, Voorschoten en Den Haag. Je kunt me bereiken via clownmeloentje@gmail.com

Okéetje

‘De mooiste dingen in het leven zijn geen dingen. Het zijn mensen, plaatsen, ervaringen. Het zijn gevoelens van liefde, vreugde, VERBINDING, begrip en plezier’ (voor positiviteit.nl).

Deze tekst geeft goed weer wat ik in het dagelijks leven en als contactclown zijnde, met mij mee neem. Iedereen is OKÉ in welke fysieke-, geestelijke of andere hoedanigheid dan ook.

Door aan te sluiten bij de doelgroep door middel van verbinding, humor, een warm en open hart, wil ik als contactclown Okéetje verlichting, ontspanning, tevredenheid en een lach bezorgen bij (dementerende) ouderen, meervoudig beperkten, zieke kinderen en kinderen met een achterstand.

Contactclown Okéetje is in eerste instantie voorzichtig en lijkt een beetje braaf, maar zij kan ook uitbundig en verrassend uit de hoek komen. Ik neem een koffertje met spulletjes mee en laat mij en de ander verrassen met wat er ontstaat. Voor wie mag ik mijn koffertje open maken?

Je kunt mij vinden in de omgeving van Ede, maar iets verder reizen is geen probleem. Wil je meer informatie, mail mij dan op clownokeetje@gmail.com of kijk op:
Instagram: contactclown_okeetje
Facebook: Christa Los (Contactclown Okéetje)

Vrolijke clownsgroet,
Contactclown Okéetje

Perd

Mijn naam is Perd en die spreek je uit als ‘peer’ met een d erachter. Perd is een verbastering van het woord ‘paard’. En een paard is natuurlijk een solide gegeven op vier benen. Op dat nobele dier lijk ik sterk, al zeg ik het zelf. Ik sta voor positief, groots en vriendelijk. De naam Perd is ook praktisch, want de mannetjesvariant van Perd is meteen mijn achternaam.

Elf maanden per jaar zie je me door de straten zwerven op zoek naar vieze ruiten. De twaalfde maand klim ik op mijn naamgenoot en breng als een goed en heilig man vreugde en cadeautjes. Als ik na hard werken afstijg, laat ik de baard nog even staan voor mijn volgende act, rond kerstbomen en kaarsjes. Ho ho ho…

Vermaken en entertainen zit mij dus in het bloed. Dat doe ik al ruim 20 jaar. Ik breng momenten van geluk en tover een lach op de gezichten van kinderen en van bejaarden met dementie. Als ook de ouders van de kinderen lachen en de kinderen van de bejaarden, ja als iédereen blij is, ben ik het ook! Daar doe ik mijn uiterste best voor. Ik ben een echt werkPerd.

Ik woon in Ede en ben in de weekenden beschikbaar.

Je kunt me bereiken via eenberichtaanclownperd@gmail.com of bel me maar op 06 - 55 12 89 31.

Sis

Clown Sis reist van speciaal onderwijs tot zorginstellingen en van mensen thuis tot aan Villa Pardoes. Dit doet ze vooral in de regio West-Brabant, omdat ze daar zelf ook woont!

Clown Sis komt langs bij kinderen die ziek zijn, mensen met een beperking en ouderen met dementie. Want het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, een lach is waardevol voor iedereen.

Clown Sis is goedlachs, vrolijk, lief, bescheiden en een tikkeltje ondeugend. Door middel van improvisatie en fantasie maakt Clown Sis contact en laat ze zorgen vergeten. Ze creëert een moment waarop de ander zich gezien voelt en waarbij een glimlach voorop staat.

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.clownsis.nl.

Wil je contact maken? Ik ben te bereiken via info@clownsis.nl of 06 - 25 49 45 30.

Takkie

Bijna 20 jaar geleden begon ik opeens Takkie te heten. Misschien werd mijn naam wel ingefluisterd door de wind die door de bomen speelde. Misschien ook niet… Magie is magie en laat zich niet verklaren.

Takkie werd ik en was ik een tijdje. En nu is Takkie uit haar lange lánge wintertukkie ontwaakt… een tikkie onwennig.

Mijn medeclowns noemen mij alert en verrassend in mijn spel. Mijn gedurfde keuzes zijn soms onverwacht. Ik geniet van het geven van aandacht aan mijn publiek. Ik put energie uit wat het spel mij teruggeeft. Takkie een ondeugende clown die in alle kalmte speelt, met aandacht voor het kleine.

Een speciale vermelding verdient mijn elastieken clownsgezicht. Ik schakel vliegensvlug van plezier naar huilen, van verbazing naar herkenning, van liefde naar verlegenheid en andersom. Ik speel van de hakkie op de Takkie!

Dat doe ik graag voor volwassenen en kinderen met een beperking, en ouderen met dementie.

Je kunt mij vinden in de omgeving Dordrecht.

Wil je meer informatie, mail me dan op clowntakkie@gmail.com, of kijk op facebook.com/clowntakkie.

Liefs Takkie