Cleaning Clowns

Wie mogen we blij maken?

Wie zijn wij

Ditte & Datte

Ditte ben ik.
Datte trouwens ook.
Ditte is heel druk en praat veel.
Die daar, Datte, die is een beetje verlegen, dat denk je al gauw…
Maar pas op, Datte is best ondeugend en kan heel uitbundig zijn.
Ditte en Datte; eigenlijk ben ik van alles Watte.
Ik ben een fladderend vlindertje dat graag mensen blij maakt.
Ik ben een glimlach, een traan.
Een liedje, een hand op het raam.
Een knikje.
Ik speel in het moment met wat er al is.
Wat is er nog nodig? Iets kleins of iets groots, uitbundigheid of juist ingetogenheid?
Mensen zien genieten van wat ik breng, dátte (en ditte) is voor mij puur geluk!
Graag sta ik voor jullie klaar, in al mijn gedaantes.

Ik speel in de omgeving van Eindhoven.
Je kunt me bereiken en boeken via een pb op facebook, een mail naar clownditte@gmail.com, of bel me op 06 - 23 97 02 56.

Desiré Festen (alias Ditte en Datte van alles Watte)

Meloentje

Voluit heet ik Méli Mélotte Meloentje. Zeg maar Meloentje. Méli-mélo is Frans en betekent ‘rommeltje’. Dat hoort wel bij mijn rommelige clownskleren. Al zingend improviseerde ik eens met méli-mélo en ‘ploep’, er rolde spontaan Méli Mélotte Meloentje uit mijn lied. Meloentje past mij uitstekend. Ik ben namelijk net zo rond als een meloen; een clown van formaat!

Ik hoor vaak dat ik ouderen met dementie goed aanvoel. Hun verhalen komen tot leven in hun ogen. Ik vang hun blik en leef me in. Ik speel met hun gebaren en samen schrijven we boekdelen. Ook voor jonge kinderen strijk ik mijn clownskleren graag glad. Van hun lach en vreugde krijg ik energie. En van energie krijg ik een rode neus.

Bij wie mag ik nog meer mijn neus laten zien?

Ik speel in de regio Delft, Zoetermeer, Voorschoten en Den Haag. Je kunt me bereiken via clownmeloentje@gmail.com

Perd

Mijn naam is Perd en die spreek je uit als ‘peer’ met een d erachter. Perd is een verbastering van het woord ‘paard’. En een paard is natuurlijk een solide gegeven op vier benen. Op dat nobele dier lijk ik sterk, al zeg ik het zelf. Ik sta voor positief, groots en vriendelijk. De naam Perd is ook praktisch, want de mannetjesvariant van Perd is meteen mijn achternaam.

Elf maanden per jaar zie je me door de straten zwerven op zoek naar vieze ruiten. De twaalfde maand klim ik op mijn naamgenoot en breng als een goed en heilig man vreugde en cadeautjes. Als ik na hard werken afstijg, laat ik de baard nog even staan voor mijn volgende act, rond kerstbomen en kaarsjes. Ho ho ho…

Vermaken en entertainen zit mij dus in het bloed. Dat doe ik al ruim 20 jaar. Ik breng momenten van geluk en tover een lach op de gezichten van kinderen en van bejaarden met dementie. Als ook de ouders van de kinderen lachen en de kinderen van de bejaarden, ja als iédereen blij is, ben ik het ook! Daar doe ik mijn uiterste best voor. Ik ben een echt werkPerd.

Ik woon in Ede en ben in de weekenden beschikbaar.

Je kunt me bereiken via eenberichtaanclownperd@gmail.com of bel me maar op 06 - 55 12 89 31.

Takkie

Bijna 20 jaar geleden begon ik opeens Takkie te heten. Misschien werd mijn naam wel ingefluisterd door de wind die door de bomen speelde. Misschien ook niet… Magie is magie en laat zich niet verklaren.

Takkie werd ik en was ik een tijdje. En nu is Takkie uit haar lange lánge wintertukkie ontwaakt… een tikkie onwennig.

Mijn medeclowns noemen mij alert en verrassend in mijn spel. Mijn gedurfde keuzes zijn soms onverwacht. Ik geniet van het geven van aandacht aan mijn publiek. Ik put energie uit wat het spel mij teruggeeft. Takkie een ondeugende clown die in alle kalmte speelt, met aandacht voor het kleine.

Een speciale vermelding verdient mijn elastieken clownsgezicht. Ik schakel vliegensvlug van plezier naar huilen, van verbazing naar herkenning, van liefde naar verlegenheid en andersom. Ik speel van de hakkie op de Takkie!

Dat doe ik graag voor volwassenen en kinderen met een beperking, en ouderen met dementie.

Je kunt mij vinden in de omgeving Dordrecht.

Wil je meer informatie, dan kun je mij bereiken via clowntakkie@gmail.com.

Liefs Takkie